Welkom

One4Support levert professionele IT ondersteuning aan kleine en middelgrote organisaties door middel van een uiterst efficiënte combinatie van remote support en on-site assistentie door deskundige partners.

Kern van de ondersteuning is het RITM (Remote IT Management) systeem waarbij software-agents op de cliëntsystemen als monitor fungeren en permanent de functies van de systemen bewaken; omdat deze agents zowel autonoom berichten sturen, als meldingen van gebruikers of partners/resellers kunnen behandelen, wordt het mogelijk in een vroegtijdig stadium afwijkingen/problemen te signaleren en precies de juiste, in sommige gevallen preventieve, supportactiviteiten uit te voeren. De volgende systemen worden ondersteund: Microsoft Windows 2000 professional, Microsoft Windows XP, Microsoft Server 2000, Microsoft Server 2003, Microsoft Small Business Server 2000 en Microsoft Small Business Server 2003. Indien u andere operating systems in gebruik heeft verzoeken wij u contact met ons op te nemen.

Wij controleren en evalueren voortdurend onze eigen interne processen en werkmethoden om het hoge niveau van de dienstverlening te kunnen continueren en, waar mogelijk, te verbeteren. 

Voor onze partners/resellers is op deze site een gereserveerd gebied beschikbaar waar aanvullende informatie aangeboden wordt, alsmede de mogelijkheid om formulieren of tools te downloaden.

Laatse Ontwikkelingen:

One4Support introduceert managed Anti-Spam

One4support macIntosh gestart

 

Gratis signalering per email beschikbaar.

 

One4support ondersteunt VISTA

 

Wij zoeken partners/reseller
België