Remote IT Management (RITM)

Produkt Specificaties

Het One4Support Remote IT Management Systeem (RITM) is een remote desktop en server beheersplatform waarmee de essentiële IT beheersfunctionaliteiten ondergebracht zijn binnen één geïntegreerde webapplicatie.

Hiermee kan met behulp van één centraal instrument een proactief beheer worden gevoerd waarmee de veiligheid van de cliëntsystemen, de internetconnecties  zowel als de applicaties en de gegevens geobserveerd kunnen worden. Enkele van de kenmerken zijn: audit en inventory beheer alsmede remote installatie van applicaties; daarnaast biedt het systeem faciliteiten als netwerk-, bestands- en applicatieveiligheid, remote control en NT log processing. Email signalering kan ingesteld worden voor elk van de afzonderlijke faciliteiten. Een zeer uitgebreide set rapporten is standaard beschikbaar; daarnaast zijn individuele rapportage-indelingen mogelijk.

  

Remote IT Management Oplossingen

De One4Support oplossing verschaft alle benodigde tools om ondersteuning te verlenen aan PC's in netwerken binnen bedrijven ongeacht het type of de grootte van de organisatie:

Deze functies vormen de onderdelen van een schaalbaar en flexibel platform. De state-of-the-art architectuur van het One4Support Remote IT Management systeem (RITM) biedt de IT professional de mogelijkheid deze management services uit te (laten) voeren op computers die zich achter een firewall bevinden, ook als de console zelf zich achter een firewall bevindt. Bovendien garandeert het geavanceerde veiligheidssysteem, onzichtbaar actief op de achtergrond, dat uitsluitend geautoriseerde administrators toegang kunnen krijgen.

De secure encrypted communication infrastructure tussen de software-agent bij de cliënt en de server is zeer efficiënt en werd specifiek ontwikkeld om overbodig gebruik van bandbreedte zoveel mogelijk te beperken en om privacy te garanderen. Tevens werd bij het ontwerp rekening gehouden met gebruik van zowel bekabelde als draadloze topologiën alsmede met alle mogelijke bandbreedtes, van inbellen tot hogesnelheids verbindingen.

  

Audit and inventory beheer

 Tijdens periodieke audits wordt het volgende vastgelegd:

Installatie & patch beheer

 De installatie faciliteit zorgt voor:

  

Helpdesk en probleemtickets

 

Remote control, FTP, chat

Op afstand inloggen en de computer bedienen met één klik op de unieke naam.

 

Beheer en beveiliging van beleidsregels

Het subsysteem van beheer en beveiliging van beleidsregels van het One4Support systeem  werkt met meerdere instelbare niveaus:

 

 

Eventlog monitoring

Alle eventlogs worden geregistreerd en opgeslagen.

 

 

System monitoring

Programmeerbare emailberichten zorgen voor directe melding van problemen of statuswijzigingen.

Melding sturen indien:

 

Rapportage

 

Scripts

 

 

 

One4Support RITM Services

 

Stap voor stap

 

Installatie

Bij nieuwe installaties zal de One4Support partner een Fact Finder Sheet opstellen en naar One4Support sturen en een health check scan aanvragen m.b.t. de server/systemen waarvoor de cliënt remote ondersteuning wenst.  

Hiertoe is de installatie vereist van een One4Support software agent op deze systemen. De One4Support partner zal bij de cliënt op locatie een verbinding maken met een beveiligde pagina op de One4Support  site en vandaar de agent downloaden en installeren op de aangewezen systemen.

Na installatie heeft One4Support op afstand toegang tot deze systemen en zal de health check geconfigureerd worden en de scan opgestart. De doorlooptijd van een health check scan is grotendeels afhankelijk van het aantal systemen in het netwerk en de performance ervan. Over het algemeen wordt een scan met een duur van één week geadviseerd.

Met de health check scan wordt een allesomvattend overzicht samengesteld van de actuele status en de conditie van het netwerk en de individuele systemen. Met behulp hiervan is One4Support in staat een haarscherp beeld te krijgen van de gehele configuratie en daarover een uitgebreid health check rapport op te stellen; één onderdeel bevat een aantal aanbevelingen om prestaties en veiligheid te verbeteren. 

One4Support hanteert een aantal minimum eisen ten aanzien van de hardware en software waarvoor ondersteuning wordt geboden; alleen op deze wijze kan het gewenste niveau van remote support gewaarborgd worden zoals wordt vastgelegd in het service level agreement  (SLA).   

Zodra het One4Support RITM orderformulier voor akkoord is getekend is de remote control actief en de ondersteuning voor de gespecificeerde systemen beschikbaar.

 

Helpdesk & probleemtickets

Door te klikken op het icoontje in het systeemvak (naast de klok) heeft de eindgebruiker rechtstreeks toegang tot ons web-based ticketing system. Gebruikers hoeven absoluut geen IT kennis te hebben bij het aanmaken en versturen van een ticket om een probleem te melden of een vraag te stellen. 

Elke ticket komt automatisch in de database op de One4Support server en wordt toegewezen aan één van de IT specialisten ter behandeling. Een configureerbaar meldingssysteem stuurt een bevestiging naar zowel de gebruiker als de partner zodra nieuwe tickets of aanpassingen geregistreerd worden. One4Support partners hebben de mogelijkheid om te reageren op tickets en eventueel informatie toe te voegen aan de berichtenuitwisseling tussen de gebruikers en de One4Support specialisten. 

 

België